6. VIKTIGHETEN AV NÆRINGSSTOFFER

I tillegg til god manikyr og pedikyr, er daglig inntak av riktige næringsstoffer svært viktig for sterke og vakre negler.

A-­vitamin er spesielt viktig for å hindre at neglene flises opp.

Negler er keratin. Keratin er et fiberdannende protein. Vitaminet biotin er svært viktig i stoffskiftet (fornyingen) av blant annet proteiner. Biotin er et vannløselig B­-vitamin som også kalles vitamin H / B­-vitamin-komplekset. Biotin hjelper for dannelsen av DNA (deoksyribonukleinsyre) og RNA (ribonukleinsyre). Biotin bidrar mot tretthet, depresjoner og sies å ha god effekt på tørr, flassende hud. Biotin er også viktig for energiproduksjonen i kroppen vår og bidrar aktivt med å bygge styrke og glans til neglene.

DNA er den viktigeste kjemiske bestanddelen i kromosomene og er materialet som våre gener er bygd opp av. DNA kalles noen ganger «arvemolekylet», fordi foreldre overfører kopier av sitt eget DNA til sitt avkom under reproduksjonen og dermed viderefører sine egenskaper. RNA er svært likt DNA.

Både vitaminene B2 (riboflavin) og B6 (pyridoksin) er sentrale i stoffskiftet av blant annet proteiner. Derfor vil tilstrekkelig inntak av disse vitaminene bidra til at fornyelsen av proteiner er tilfredsstillende og dermed frigjøre ytterligere av proteinet keratin, hovedbestanddelen i negler. Nødvendige vitaminer bidrar derfor til god og sterk neglevekst og mer glansfulle negler.

Også mineralstoffene er viktige for styrke, produksjon og glans til neglene. En rekke mineraler spiller en viktig rolle i de ulike stoffskiftene i kroppen, også de som er relatert til proteiner. Mangan, kobber og sink er viktige deler av vårt antioksidant­enzymsystem mens sink er spesielt viktig for vekst og vedlikehold av frisk og sunn hud. Neglefestene ligger i huden og blir også påvirket av hvor sunn huden ellers er.

Totalpakken fra Vitalica gir byggesteiner og organiske næringstilskudd og er gode medhjelpere også for å stelle neglene.
Vi anbefaler at du prøver en pakke til halv pris, helt uten forpliktelser for å kjenne på dette selv: https://vitalica.no/produkter/...https://vitalica.no/totalpakke...