3. HUDPROBLEMER

Den ytre helse er tydeligst å oppdage på huden. Men hudproblemer kan også komme uten noen eksakt grunn.

Vi ser i dag at flere hudproblemer kan skyldes kosthold og livsstil.
Om ikke et konkret hudproblem skyldes kosthold og livsstil, ser vi også at en endring i kosthold og livsstil kan bidra til å forbedre selve hudproblemet.Dette er noen typer hudsykdommer:

 •  - Eksem: Kjennetegnes gjerne med tørre, kløende flekker.

 •  - Psoriasis: en kronisk inflammatorisk (utslettslignende) hudsykdom med tykke skjelldannelser som dekker en rød og sår hudoverflate.
  En normal celledeling blant hudceller er på cirka 28 dager, mens dette tar mellom fire og sju dager hos en person med psoriasis.
  Den økte celledelingen øker hudens behov for energi, blod og oksygen. Dette gir, sammen med flass av døde hudceller, de karakteristiske røde og hissige utslettene.
  Årsakene til psoriasis er ikke tilstrekkelig dokumentert. Noen hevder at arv er den viktigste årsaken, mens andre mener å ha påvist at det ofte er alkohol som er
  årsaken til at menn plages med psoriasis, kombinert med at leverfunksjonen ikke fungerer tilfredsstillende.

 •  - Akner (kviser): ofte hormonelt betinget og spesielt i ungdomstiden.

 •  - Blek og sliten hud: mye inntak av karbohydrater, samt lite frisk luft og solskinn kan forårsake livløs og pløsete hud.

 •  - Cellulitter (appelsinhud): lag med kroppsfett, rett under huden, spesielt på baken og lårene hos middelaldrende kvinner da huden lettere mister sin elastisitet og stramhet.