4. KOSTHOLD
Ulik mat gir ulik mengde overskudd.
Hva slags mat gir oss energi og hva slags mat tar energien fra oss?
Hvis du et par timer etter et måltid har lyst til å sove eller hvile,
har du mest sannsynlig spist mat som tar energi og overskudd fra deg i steden for å gi deg det.
Det er de fargerike grønnsakene, bær og frukt som gir energi.
Et godt ordtak er å spise regnbuens farger hver dag.
Vi må spise nok proteiner (fisk, kjøtt, kylling, skalldyr, egg, magre meieriprodukter som cottage cheese, kesam)
og velge sunt fett (fet fisk, tran, olivenolje, rapsolje, linfrøolje, nøtter, frø).
Vi må velge mat som er naturlig, gjerne økologisk og minst mulig bearbeidet.
Ved å sørge for at det alltid er et stort innslag av rå, "levende" mat, kan vi tåle en mindre mengde "død" mat, som har vært bearbeidet.
Tenk på at mennesket er de eneste som koker, steker og "omarbeider" maten...