Raske karbohydrater er ikke så lurt

Raske karbohydrater er ikke så lurt

Publisert den 01.06.2023 av Terje Jørn Nilsen

Dette er det lurt å redusere på!

Mange har et kosthold med for mye raske karbohydrater
(sukker, fin bakst, pommes frites, ris, pasta) og bearbeidet fett.

Ofte blir det for lite rene animalske proteinkilder som gir mye Vitamin B12.
Dette vitaminet er viktig for at hjernen og nervesystemet skal fungere normalt.
B12 finner vi i animalsk mat som kjøtt, egg, meieriprodukter, kylling osv.

For at hjernen skal fungere bra og gi oss en følelse av overskudd,
må den ikke bli tømt for signalstoffer som er en viktig del av hjernecellenes kommunikasjonssystem.
Eksempler på slike signalstoffer er serotonin, dopamin og noradrenalin.

Kronisk stress og et kosthold med mange "tomme kalorier"
fører til store blodsukkersvingninger og igjen problemer med disse signalstoffene.

Mat som gir stabilt blodsukker
(protein, langsomme karbohydrater i grønnsaker, frukt, belgfrukt og nøtter
og sunt fett, som i olivenolje, rapsolje, avokado, frø og nøtter)
gir normale nivåer av signalstoffene og dermed en følelse av økt energi og overskudd.

Mat som er rik på antioksidanter
(blant annet fargerike grønnsaker,
frukt og bær, nøtter, krydder, urter, kakao, te og kaffe)
beskytter hjernen og kroppen for angrep fra de frie radikalene
som dannes når den luften vi puster inn fører til «intern rustdanning», dvs. oksidasjon.

Enda viktigere er mat som gir kroppen det den trenger for å lage sine egne, interne antioksidanter,
for eksempel mat rikt på selen (paranøtter, fisk, skalldyr) eller svovelholdige komponenter
(for eksempel hvitløk og alle varianter i løkfamilien).

Med totalpakken fra Vitalica får du dekket mye av ditt næringsbehov hver dag.
Resten tar du gjennom kostholdet.

En helt uforpliktende prøvepakke til halv pris venter på deg her:
https://vitalica.no/totalpakken/