
Mat er medisin og medisin er mat.
Publisert den 30.03.2022 av Terje Jørn Nilsen
Du er hva du spiser og drikker.
Det er faktisk slik at han som blir kalt medisinens far, Hippokrates, hadde en lov fremfor noen:
Mat er medisin og medisin er mat.
Nettopp derfor er det viktig når vi nå har fokus på vårslapphet og manglende energi,
at vi ser på kostholdets betydning for å få mer energi.
Ulik mat gir ulik mengde overskudd.
Hva slags mat gir oss energi og hva slags mat tar energien fra oss?
Hvis du et par timer etter et måltid har lyst til å sove eller hvile,
har du mest sannsynlig spist mat som tar energi og overskudd fra deg, i stedet for å gi deg det.
Det er de fargerike grønnsakene, bær og frukt som gir energi.
Et godt ordtak er å spise regnbuens farger hver dag.
Vi må spise nok proteiner (fisk, kjøtt, kylling, skalldyr, egg,
magre meieriprodukter som cottage cheese, kesam)
og velge sunt fett (fet fisk, tran, olivenolje, rapsolje, linfrøolje, nøtter, frø).
Vi må velge mat som er naturlig, gjerne økologisk og minst mulig bearbeidet.
Ved å sørge for at det alltid er et stort innslag av rå, "levende" mat,
kan vi tåle en mindre mengde "død" mat, som har vært bearbeidet.
Tenk på at menneske er de eneste som koker, steker og "omarbeider" maten...
La ossi få presentere vår energibombe, nemlig TOTALPAKKEN som gir deg det du trenger av organiske byggesteiner, næringsbalanse og rosenrot.
Kikk gjerne litt på den her: https://vitalica.no/totalpakke...
